logo
 

Ferrari presenteert F1-bolide van de toekomst

17 februari 2015 — Ferrari heeft vandaag enkele foto's vrijgegeven van een zogenaamde concept car die de F1-bolide van de toekomst moet voorstellen.


De Italiaanse renstal publiceerde op een speciaal opgerichte website (f1concept.ferrari.com) twee foto’s van de mogelijke F1-bolide van de toekomst. De wagen ziet er over het algemeen veel futuristischer uit dan de huidige F1-bolides die we kennen.

Opvallend aan de F1-bolide is de erg platte achterkant van de wagen. De concept car beschikt immers over een erg brede en platte achtervleugel. Ook de voorkant van de wagen is opmerkelijk, met een voorvleugel en neus die niet op de huidige F1-bolides lijkt.

Wie erg aandachtig is herkent aan de voorvleugel zelfs enkele technieken die op de SF15-T gebruikt worden, de wagen waarmee Ferrari deelneemt aan het F1-seizoen 2015. Zo beschikt de concept car net als de SF15-T over enkele opstaande elementen op de voorvleugel om de rijwind in een bepaalde richting te sturen. Ferrari is voorlopig het enige team met degelijke opstaande elementen op de voorvleugel.

Ferrari lijkt ook een strategisch moment te hebben gekozen voor het vrijgeven van haar concept car. De F1-commissie komt immers in Genève bij elkaar om te praten over de toekomst van de Formule 1.

De voorbije maanden werd er reeds druk gediscussieerd over de richting die de sport moet uitgaan en wat er kan gedaan worden om de sport attractiever te maken. Zo wordt er gedacht aan motoren van minstens 1 000 pk en aan grotere wielen voor de F1-bolides, iets waaraan duidelijk ook bij de concept car van Ferrari aandacht is besteed.

Voorlopig blijft het afwachten wat de F1-commissie zal beslissen maar dat eventuele beslissingen te vroeg komen voor het F1-seizoen 2016 staat wel vast. Ten vroegste tegen 2017 kunnen er drastische maatregelen doorgevoerd worden. Voorlopig blijft het dus bij dromen van futuristische F1-bolides met superkrachtige motoren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België