Ferrari: “Resultaten van vrijdag zijn misleidend”

30 maart 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is Ferrari zeker en vast niet zo dominant in Bahrein als dat de resultaten van de oefensessies op vrijdag laten uitschijnen.


Ferrari was aan het einde van beide oefensessies telkens met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden. Tijdens de tweede oefensessie was Sebastian Vettel zelfs zo’n zes tienden sneller dan Lewis Hamilton.

Ferrari-teambaas Binotto vindt echter dat de resultaten genuanceerd moeten worden en verwacht dat de strijd tijdens de kwalificatie van vandaag veel closer zal zijn.

“Het verschil met de anderen is niet zo belangrijk. Ik denk dat we op zaterdag een strijd zullen zien die veel closer is,” aldus Binotto. “De anderen zullen veel sterker zijn.”

“Ik vind dat redelijk voor de hand liggend. Wanneer je naar de GPS-data en de snelheid op de rechte stukken kijkt dan zie je duidelijk dat wij met andere motor-modi aan het het pushen waren dan de anderen. Ik verwacht dan ook een zeer intense strijd op zaterdag.”

Er mogen volgens de Ferrari-teambaas dan ook geen conclusies getrokken worden op basis van de resultaten van gisteren.

“Ik denk dat de resultaten van vrijdag misleidend zijn. Ik verwacht tijdens de kwalificatie een compleet andere situatie en ik verwacht dat onze belangrijkste concurrenten opnieuw zeer sterk zullen zijn,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België