“Ferrari SF71H is een langere en slankere versie van de wagen van vorig jaar”

22 februari 2018 — Mattia Binotto, het hoofd van de technische afdeling van het Ferrari F1 team, is erg enthousiast over de nieuwe F1-bolide die vandaag werd gepresenteerd. Volgens Binotto is de SF71H een evolutie van de wagen van vorig jaar, maar dan slanker en met een langere wielbasis.

“De nieuwe wagen, de SF71H, is een evolutie van de wagen van vorig jaar, wat aantoont hoe goed ons vorig project eigenlijk was,” aldus Mattia Binotto. “We hebben geprobeerd om de sterke punten van de SF70H te behouden.”

“De sterke punten die ik als eerste zou willen aanhalen zijn, de agressiviteit waarmee we enkele concepten hebben ontworpen. Het is een wagen die op één of andere manier goed presteert op lagesnelheidcircuits.”

“We wisten echter dat we op het van vlak van onze aerodynamische ontwikkeling moesten werken. We moesten er bijvoorbeeld voor zorgen dat de wagen sterk zal presteren op hogesnelheidcircuits.”

Ferrari verloor vorig jaar vooral tijdens de tweede seizoenshelft de titelstrijd, deels door problemen met de betrouwbaarheid. Met dat in het achterhoofd, en het feit dat er slechts drie motoren mogen gebruikt worden voor eenentwintig races, was ook de betrouwbaarheid cruciaal. Initieel zal de nieuwe motor dan ook een doorontwikkeling zijn van de power unit van vorig jaar.

“Wat er veranderd is? Het belangrijkste verschil met de wagen van vorig jaar is dat we een langere wielbasis hebben.”

“We hebben de sidepods, de radiator ducts die nog agressiever en innovatiever zijn dan vorig jaar. Het volledige team heeft ook heel wat werk gestoken in de achterkant van de wagen.”

“Ik denk dat het team over het algemeen fantastisch werk verricht heeft op het vlak van het compact maken van de wagen. Als je naar het chassis kijkt, alles ziet er erg smal uit,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België