logo
 

Ferrari stelt teleur tijdens kwalificatie: “Hopelijk morgen beter”

19 juli 2014 — Voor Ferrari was de kwalificatie voor de GP van Duitsland een grote teleurstelling.

image
Alonso kwalificeerde zich als zevende, terwijl Kimi Raikkonen al in Q2 eruit lag en morgen als elfde aan de race moet beginnen. En dan kon Ferrari nog profiteren van de crash van Lewis Hamilton, anders hadden beide wagens waarschijnlijk nog een plaatsje meer naar achter gestaan.

Volgens Alonso ondervindt de F14 T problemen door de hoge temperaturen die er momenteel in Hockenheim zijn. Onder extreem warme omstandigheden is de Ferrari niet echt competitief, vooral niet over de langere runs. Bij Ferrari hopen ze dan ook dat het morgen een stuk koeler zal zijn dan vandaag. Regen en onweer moeten daarbij helpen, alleen is het de vraag wanneer die komen ...

“Koelere temperaturen zorgen er dit seizoen blijkbaar voor dat we iets competitiever zijn,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “We ondervinden heel wat bandendegradatie, vooral op de achterste banden. Door het gebrek aan downforce spinnen de banden immers meer. Wanneer het warm is dan is dat effect nog groter.”

Alonso hoopt dan ook dat het morgen een stuk koeler zal zijn, aangezien over de langere runs het probleem alleen maar erger is.

“Ik denk dat de problemen tijdens de kwalificatie door de nieuwe banden enigszins gemaskeerd worden. Ik denk dan ook dat het morgen voor ons nog iets moeilijker zal worden dan vandaag, tenzij het koeler is,” besluit de Spanjaard.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België