Ferrari strikt voormalig Red Bull-ingenieur Agathangelou

20 april 2012 — Ferrari heeft de start van het nieuwe seizoen grondig gemist. Ondanks de overwinning van Fernando Alonso in Maleisië is de F2012 bij wijze van spreken niet vooruit te branden. Waar Alonso de schade nog weet te beperken, wordt de situatie voor Felipe Massa stilaan dramatisch. Na drie races is hij de enige rijder van de gevestigde teams die nog geen punten wist te behalen. Tijd voor verandering dus.

image

In 2010 al versterkte de Engelsman Pat Fry de rangen van Ferrari. Hij kwam over van McLaren Mercedes en is nu technisch directeur van de chassis-afdeling. Volgens Fry is het team hard op zoek naar waar het zich kan verbeteren. Het lijkt erop dat de meeste performance gewonnen kan worden op aerodynamisch vlak. 

“We proberen onze methodologie van het hele bouwproces te analyseren en te herzien,” aldus Fry. “Dat betekent dat ook de designafdeling zal werken om bijvoorbeeld bepaalde onderdelen lichter te maken, terwijl andere delen dan weer meer duurzaamheid kunnen gebruiken.”

Om de aerodynamische problemen te helpen oplossen, is Ben Agathangelou aangetrokken. Agathangelou is een Brits ingenieur gespecialiseerd in aerodynamica en was eerder al actief voor Benetton, McLaren en Red Bull. Hij verliet de sport eind 2007 na de komst van Adrian Newey bij Red Bull, maar keerde in 2010 terug en werkte sindsdien voor de achterhoedeteams Hispania en Marussia.

geschreven door Jo Nys

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België