“Ferrari-succes is onmogelijk met uitsluitend Italianen in het F1-team”

11 november 2020 — Volgens Gerhard Berger moet Ferrari afstappen van haar beleid om uitsluitend Italianen aan te nemen als ze ooit de F1-titel nog naar Maranello willen terugbrengen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari sleept zich naar het einde van een rampzalig F1-seizoen. Op geen enkel moment heeft het er naar uitgezien dat de Scuderia ging meedoen voor de knikkers en de pijnlijke situatie rond de exit van Sebastian Vettel zijn beschamend voor een legendarisch team zoals Ferrari.

Er waren de perikelen op motorisch gebied maar ook het chassis blijkt voor verbetering vatbaar. Gerhard Berger denkt ook dat een reorganisatie in het team noodzakelijk is als ze de successen van weleer willen laten terugkomen.

Volgens de Oostenrijker is het in de hedendaagse F1 onmogelijk om te willen winnen als een Italiaans team dat enkel bestaat uit Italianen, dat vertelt hij in de podcast van ‘Motor Sport Magazine.’

“Ik zeg dat het vandaag niet mogelijk is. F1 is zo ingewikkeld en van zo’n hoog niveau dat je de beste jongens ter wereld nodig hebt, waar je die ook vindt, het maakt niet uit welke nationaliteit ze hebben. Uiteindelijk gaat het kampioenschap toch terug naar Italië.”

“Als je terugkijkt naar Schumacher, was de beste in zijn vakgebied Ross Brawn en hij was Engels,” gaat Berger verder.

“De beste in de politiek en als teammanager was Jean Todt en hij was Frans. De beste op aerodynamisch gebied was Rory Byrne die Zuid-Afrikaans was. De beste coureur in die tijd was Michael Schumacher. Hij was Duitser.”

“Dus Jean zette ze allemaal samen en Michael stal de mensen links en rechts. Ze vormden een fantastisch internationaal team en ze kregen het succes en dat is hoe het werkt.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België