“Ferrari te langzaam? Dat is niets nieuw”

17 april 2019 — Er mag gerust gesteld worden dat Ferrari haar start gemist heeft in 2019 maar dat verbaast Flavio Briatore niet. “Ferrari te langzaam? Dat is toch niets nieuw, dat is al acht jaar het geval,” aldus de voormalige teambaas van Renault en Benetton.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Flavio Briatore heeft altijd wel een straffe uitspraak in petto en niet zelden is Ferrari het lijdend voorwerp van zijn kritiek. In de Italiaanse talkshow ‘Non è l’Arena’ werd de negenenzestigjarige Briatore gevraagd naar zijn mening over de seizoensstart van Ferrari en hij kon maar tot één conclusie komen: Ferrari is te langzaam.

“Maar dat is helemaal niks nieuw, dat is al acht jaar het geval,” aldus Briatore. “Mattia Binotto is een geweldige technisch directeur maar nu is hij ook teambaas. Ze lopen nu het risico dat ze geen volledig toegewijde teambaas hebben en dat ze tegelijkertijd iemand in de technische afdeling verliezen.”

Briatore vindt dat Ferrari in de fout gaat door Binotto als teambaas aan te stellen omdat hij als technisch directeur goed werk leverde. De flamboyante Italiaan had al tijdens de winter laten weten dat hij het een foute beslissing vond van Ferrari.

“Binotto heeft als technisch directeur heel goed werk verricht. In 2018 had Ferrari een uitstekende auto, echt snel. Als ze het een beetje anders hadden aangepakt met de rijders hadden ze daarmee de titel moeten binnenhalen.”

“We zullen zien wat Binotto er nu van bakt als teambaas. Wat ik me echter niet kan voorstellen is een dubbelrol als technisch directeur en teambaas. We moeten dus nog zien wie hij als technisch directeur zal aanstellen,” besluit Briatore

Dat antwoord kennen we ondertussen: niemand. Ferrari-president John Elkann en CEO Louis Camilleri vertrouwen erop dat Binotto die dubbelrol aankan. De toekomst zal moeten uitwijzen wie zijn gelijk zal halen.

Geschreven door Tom Schots

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België