logo
 

Ferrari-teambaas: “Dit is het team dat ik wil!”

28 augustus 2015 — Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene mag dan wel teleurgesteld geweest zijn over de klapband die Vettel kreeg tijdens het slot van de race, over de algemene prestatie en ingesteldheid van zijn team is hij dat zeker en vast niet.


Volgens Arrivabene toonde Ferrari in Spa-Francorchamps dat de renstal uitgegroeid is tot het team dat Arrivabene wenste uit te bouwen toen hij eind vorig jaar aan het hoofd van de renstal kwam te staan.

Arrivabene was echt onder de indruk van de teamgeest die er heerste, zelfs ondanks het feit dat Ferrari door de klapband van Vettel een serieuze mentale opdoffer te verwerken kreeg. De Ferrari-teambaas was onder de indruk van de vastberadenheid en de strijd die Vettel leverde alsook de sterke inhaalrace die Kimi Raikkonen reed.

“Het mooie aan de race in Spa, als je het zo wil noemen, is dat ik een fantastisch team zag tijdens het weekend,” aldus Arrivabene. “Op vrijdag en zaterdag kenden we heel wat problemen en ze sprongen er op een fantastische manier mee om. Dat is het team dat ik wil.”

“Ook de rijders deden echt hun ding. Seb was aan het vechten als een leeuw. Dat is het type rijder dat ik in mijn team wil. Kimi deed het ook uitstekend, met zijn race van achteraan de grid. Hij won heel wat plaatsen en finishte als zevende. Het is positief dat het team aan het groeien is en zich nu bevindt waar ik dat wenste.”

“Ik ben trots op hoe iedereen binnen het team gereageerd heeft op de problemen die voor ons lagen. Het eerste signaal daarvan was er al in Hongarije. Ook al was mijn persconferentie in Hongarije met een grotere glimlach op mijn gezicht, ook op vrijdag ondervonden we daar problemen en hebben ze daar enorm goed werk geleverd,” besluit Arrivabene.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België