Ferrari-teambaas geeft verklaring voor dramatische kwalificatie Charles Leclerc

26 mei 2019 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto steekt de hand in eigen boezem voor het debacle tijdens de kwalificaties voor de GP van Monaco en hij geeft er een woordje uitleg bij.

Dit bericht bekijken op Instagram

@charles_leclerc “It’s easy to understand how disappointing was this qualifying, as it significantly compromises my home race. The team was convinced that the time I’d done was good enough to get me into Q2, which would mean saving one more set of tyres, but unfortunately I was the first of those knocked out. It's a real shame because I think that today I could have got a good result. Clearly it will be very difficult to recover in the race, because it’s almost impossible to overtake here. There’s a chance of rain and that would make the race more unpredictable: that could give me a slightly better chance.” #Charles16 #Quali #MonacoGP

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Bij de start van de kwalificatie voor de GP van Monaco viel er in de Ferrari-pitbox wel wat nervositeit te bespeuren want Sebastian Vettel had in de laatste vrije trainingen zijn SF90 beschadigd. Maar Charles Leclerc had diezelfde vrij training bovenaan de tabel afgesloten.

Groot was dan ook de verwondering dat na het eerste deel van de kwalificatie Vettel de snelste tijd liet noteren en zijn teamgenoot Leclerc na Q1 meteen op de koffie kon bij Prins Albert in zijn thuisrace.

De jonge Monegask kon zijn teleurstelling niet wegsteken en stelde de tactische keuzes van zijn team openlijk in vraag en teambaas Mattia Binotto kon niet anders dan zich daarbij aansluiten.

“Dit is geen goede dag voor ons, we hebben een fout gemaakt,” aldus Binotto na de kwalificaties.

“We hebben verkeerd ingeschat wat de ‘cutoff-tijd’ zou zijn, dat is de tijd waarvan we denken die benodigd is om door te stoten naar de volgende sessie. Die tijd wordt live berekend en is gebaseerd op de data die we op de baan zien en op de tijden die de concurrentie neerzet.”

“Bovenop die tijd bouwen we nog een marge in en dat is normaal gezien voldoende voor het geval er nog onvoorziene dingen zouden gebeuren.”

Binotto geeft toe dat het team onder druk staat en dat deze inschattingsfout het gevolg is van het feit dat Ferrari al tegen een achterstand aankijkt ten opzichte van de concurrentie.

“We zitten in een situatie waar we punten moeten goedmaken en ook terrein moeten goedmaken op de concurrentie” gaat de Italiaan verder.

“Om dat te doen moeten we ook risico’s nemen om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen. Door geen tweede run te beginnen besparen we op een setje banden, dat we later in de sessie konden gebruiken in de strijd tegen Mercedes en Red Bull. Achteraf gezien was het dat natuurlijk niet waard,” besluit Binotto.

Dit bericht bekijken op Instagram

Some days are harder than others. Today was one of them, being at home hurts even more, starting 16th at the race where overtaking is the most difficult of the season won't be easy but I'll give it all. ߓ¸: @jcpieri

Een bericht gedeeld door CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België