Ferrari-teambaas: “Kimi is back”

20 april 2015 — Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, is enorm tevreden met de tweede plaats van Kimi Raikkonen tijdens de GP van Bahrein.


Toen Sebastian Vettel de GP van Maleisië won weerklonk er over de boordradio: “Ferrari is back!”. Twee races later, na de GP van Bahrein, heeft Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene ook een duidelijke boodschap: “Kimi is Back!”.

Raikkonen reed in Bahrein een erg sterke race. De Fin wist zich van de vierde positie naar de tweede positie en dus een podiumplaats te knokken. Na de nodige pech tijdens het begin van het seizoen kon Raikkonen eindelijk eens op het podium finishen, een meer dan behoorlijk resultaat. Ook Maurizio Arrivabene is erg enthousiast.

“Ik ben erg blijf voor Kimi omdat ik nu officieel kan zeggen dat, en ik heb zelf het contract niet getekend, dat Ferrari over twee zeer sterke rijders beschikt,” aldus Arrivabene na afloop van de GP van Bahrein.

“We hebben een agressieve strategie gehanteerd en dat is exact wat we besproken hadden. We erkennen de kloof met Mercedes en de enige manier waarop we die kloof momenteel kunnen proberen te dichten is door een agressieve strategie te hanteren. Wanneer je agressief bent kunnen er immers fouten gemaakt worden. Wanneer we hen ingehaald hebben dan moeten we uiteraard een andere strategie gaan toepassen. “

“Ik ben enorm blij voor Kimi want nu hebben we twee erg goede rijders en dat was waar ik naar op zoek was,” besluit Arrivabene.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België