Ferrari-teambaas na drama in Bahrein: “Het is niet altijd eenvoudig”

05 april 2019 — Nieuwbakken Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet zich ook bekommeren om zijn nieuwe rijdersduo en de Italiaan geeft toe dat dat niet altijd even eenvoudig is omdat ze allebei erg ambitieus zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Luck not on our side today, finishing not where we wanted to be. But you guys have been great. ❤️ #Seb5 #Charles16 #SF90 #essereFerrari #BahrainGP

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De GP van Bahrein was ongetwijfeld een bittere pil om te slikken voor Mattia Binotto. Het weekend begon uitstekend en bij de start van de race kleurde de eerste startrij scharlakenrood. Maar door individuele fouten en technische mankementen zat er op het einde van de rit niet meer in dan een derde plaats voor Leclerc en een vijfde plaats voor Vettel.

Binotto neemt het op voor zijn rijders, hij looft Leclerc voor zijn mooie prestatie en zijn eerste podium. Sebastian Vettel die in het oog van een Italiaanse mediastorm terechtkwam kan ook nog op de steun van zijn nieuwe teambaas rekenen.

“Het is niet makkelijk als je op het circuit aan het strijden bent, we nemen hem niets kwalijk,” neemt de Italiaan Vettel in bescherming.

Bij de start wist Sebastian Vettel Leclerc de leiding van de race afhandig te maken maar een paar ronden later kwam de jonge Monegask terug en passeerde Vettel. Bij dat manoeuvre ging het er sportief aan toe en daar was Binotto dan ook erg opgetogen over want hij weet dat beide rijders erg veeleisend voor zichzelf zijn.

“Natuurlijk moet ik als teambaas ook mijn rijders managen, dat was in mijn vorige functie niet zo. Dat is niet altijd even makkelijk, ze zijn beiden erg ambitieus. Maar ik denk dat dat ook goed is want het is belangrijk dat we de juiste vechtlust in het team hebben en daar horen ook de rijders bij.”

De Italiaan vertelt ook dat het volgens hem belangrijk is dat Vettel weet dat hij het vertrouwen van het team geniet.

“We geven alles om hem een goed gevoel te geven maar volgens mij is het nog belangrijker dat we hem een goede auto geven. Per slot van rekening werkt alles beter met een goede en snelle auto.”

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België