logo
 

Ferrari-teambaas na dramatische kwalificatie: “Dit is echt onaanvaardbaar”

06 oktober 2018 — Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is niet te spreken over de blunder van Ferrari tijdens Q3 van de kwalificatie voor de GP van Japan. Daarbij stuurde het team beide rijders op intermediates de baan op, de voorbode van een dramatisch resultaat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Rainy day. #ScuderiaFerrari #JapaneseGp #Seb5 #SF71H #F1 #Ferrari #PrancingHorse #Nevergiveup

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Op basis van de manier waarop wij het gedaan hebben lag de polepositie niet binnen bereik. Wat vandaag gebeurde is compleet onaarvaardbaar,” vertelde Arrivabene tegenover ‘Autosport’.

“Ik ben zeer boos. Het is niet de eerste keer dat zo’n fouten voorvallen. Ik wijs niemand specifiek met de vingen maar ik ben wel enorm teleurgesteld.”

Volgens Arrivabene ontbreekt het Ferrari mogelijk aan een ervaren iemand die af en toe gewoon het ‘gezond verstand’ gebruikt om beslissingen te nemen. Het was immers niet door chaos ofzo dat er plots halsoverkop beslissingen moesten genomen worden.

“In tegenstelling tot andere momenten was het deze keer erg makkelijk om te begrijpen wat er op het circuit aan het gebeuren was. Al onze concurrenten reden immers op slicks de pitlane uit.”

“Soms is het nuttiger om je ogen van het scherm te halen en gewoon naar de baan te kijken, om je gezond verstand te gebruiken.”

“Het is juist dat we een jong team zijn en misschien missen we wel een ‘ouder’ iemand die meer ervaring heeft, een persoon die in staat is om situaties snel en correct in te schatten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België