Ferrari-teambaas ontkent spanningen met Vettel: “We zijn eerlijk tegenover elkaar”

19 november 2016 — Volgens Maurizio Arrivabene, de teambaas bij Ferrari, zijn er geen spanningen met Vettel. Arrivabene ontkent daarmee eerdere berichten en laat weten dat de relatie met de Duitser goed zit.


“Ik heb geen enkel probleem met Sebastian,” aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene. “Zoals ik het al zo vaak heb gezegd, Sebastian is redelijk emotioneel. Soms lijkt hij meer een Latino dan een Duitser. Ik denk dat Christian Horner dat even goed als mij weet.”

Arrivabene verwijst daarmee onder meer naar de GP van Mexico. Vettel was toen tijdens de race volop aan het schelden over de boordradio.

“Hij is zeer emotioneel en zeer gepassioneerd, zeker wanneer hij aan het racen en aan het strijden is. Het is geen kwestie van frustratie. Soms kan hij ontevreden zijn, net zoals ook wij dat zijn omdat onze verwachtingen anders zijn. Hij is echter niet iemand die opgeeft. Hij blijft zoals een gek pushen.”

“Soms is de adrenaline zo torenhoog dat hij soms dingen zegt die je niet zou verwachten. Het is dan aan mij om hem te kalmeren en terug te laten focussen op wat noodzakelijk is, net zoals in Mexico.”

Volgens Arrivabene zijn er hoegenaamd geen spanningen tussen hemzelf en Vettel, iets wat de laatste tijd wel vaak wordt beweerd.

“Ik heb iedere dag met Sebastian gesproken en dat niet alleen na de race in Mexico. Sommigen denken misschien dat er spanningen ofzo tussen ons zijn maar dat is niet het geval. We zijn eerlijk tegenover elkaar,” aldus Arrivabene. “We hebben een fantastische relatie en die is gebaseerd op op eerlijke en dagelijkse feedback. Ik respecteer hem als rijder, hij is een viervoudig wereldkampioen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België