logo
 

Ferrari-teambaas: “Ze moesten een wagen ontwerpen die beter bij Raikkonen paste”

22 april 2015 — Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft laten weten dat hij aan de ingenieurs van Ferrari heeft gevraagd om een wagen te ontwerpen die beter bij Kimi Raikkonen paste.


Kimi Raikkonen ondervond vorig jaar heel wat problemen. De Fin maakte zijn comeback bij Ferrari maar die verliep niet zoals verwacht. De wagen die Ferrari had ontworpen was niet echt competitief en bovendien paste de wagen ook helemaal niet bij de rijstijl van de Fin.

Ondanks de komst van Sebastian Vettel naar Ferrari had de teambaas van Ferrari een belangrijk verzoek voor het team van ingenieurs dat de SF15-T aan het ontwerpen was. De nieuwe wagen moest beter bij Kimi Raikkonen zijn rijstijl passen.

“Ik herinner me nog dat het 10 of 12 december was. We waren naar een foto van de wagen aan het kijken en ik stelde aan Simone Resta en Rory Byrne de vraag wat ze konden doen om het gewicht van de wagen iets meer naar voor te brengen. Ik zei hen dat Kimi meer van zo’n wagen hield en dat ook Sebastian enigszins dezelfde manier van rijden graag heeft.”

“Ze zeiden tegen mij dat ze daarvoor zes maanden nodig hadden. Ik vroeg hen wat ze op drie maanden tijd konden bereiken. Ze zeiden dat ze daarvoor dag en nacht moesten werken. Waarop ik antwoordde: ‘Vooruit, ik zal samen met jullie werken en helpen’,” aldus Maurizio Arrivabene.

De aanpassingen aan de wagen hebben overduidelijk geholpen want zowel Raikkonen als Vettel zijn erg tevreden over de wagen en dat valt ook af te leiden aan de prestaties. Ferrari is veel competitiever dan vorig seizoen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België