logo
 

Ferrari: “Teamorders mogelijk in het belang van het team”

25 februari 2020 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto laat weten dat hij niet zal twijfelen om teamorders te geven als dat in het belang van het team zou zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vorig jaar begon Sebastian Vettel logischerwijze aan het F1-seizoen als kopman bij Ferrari en zodoende kreeg de viervoudige wereldkampioen de voorkeur boven zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc.

Naarmate het seizoen vorderde en begon duidelijk te worden dat de jonge Monegask aan de poten van de stoel van Vettel aan het zagen was koos Ferrari ervoor om haar twee piloten tegen elkaar te laten racen.

Dat kostte het team kostbare punten met als dieptepunt de GP van Brazilië, toen beide Ferrari’s elkaar uitschakelden en ze met lege handen naar huis moesten. Dit jaar laat Binotto weten dat beide rijders gelijk behandeld zullen worden maar dat hij er niet aan zal twijfelen om teamorders te geven als dat het team ten goede komt.

“Het klopt dat ze op hetzelfde niveau zitten om in 2020 te beginnen en ik denk dat ze ook weten dat het team de eerste prioriteit heeft, dus de teamorders kunnen er nog steeds zijn.”

“Ik zeg niet dat ze vrij zijn om te racen zonder teamorders, dus er zouden wel eens teamorders kunnen zijn ten voordele van het hele team. Maar het moet een duidelijke situatie zijn.”

Het is een feit dat Ferrari niet de makkelijkste line up heeft met een opkomend talent als Charles Leclerc en een viervoudige wereldkampioen in de persoon van Sebastian Vettel die zich opnieuw moet bewijzen. Binotto denkt echter dat hij genoeg lessen getrokken heeft uit vorig seizoen om zijn rijders in het gareel te houden in 2020.

“Ik denk dat het afgelopen jaar zeer nuttig is geweest voor hen beiden en voor mezelf, om elkaar te kennen en te begrijpen hoe we ons moeten gedragen, wat de regels binnen het team moeten zijn en wat de prioriteit is, namelijk dat het team op de eerste plaats komt.”

“Ik denk dat de twee rijders elkaar nu ook beter kennen en dat ze zich goed gedragen. Ik ben erg blij op het niveau van de besprekingen die we hebben gevoerd en de bijdrage aan de auto en aan het team.”

“Ik denk dat, in het algemeen, ik hen niet veel te vertellen heb omdat ze perfect begrijpen wat de manier moet zijn om zich te gedragen op de baan.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België