Ferrari-teambaas looft Charles Leclerc: “Hij is een goede teamspeler”

18 maart 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto is Charles Leclerc een erg goede teamspeler die niet alleen zichzelf wil bewijzen maar tegelijkertijd ook het ganse team vooruit wil helpen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik ben blij met hoe hij zich als een teamspeler gedraagt,” aldus Binotto. “Niet alleen als rijder, hij is hulpvaardig wat het team betreft en wil steeds zijn uiterste best doen. Hij pusht de engineers, hij wil zichzelf bewijzen zodat hij een betere wagen krijgt.”

Volgens de Binotto heeft Leclerc er een erg sterk eerste raceweekend bij Ferrari opzitten, iets dat je niet alleen kan afleiden uit de prestatie op zondag.

“Wanneer je het volledige raceweekend beoordeelt dan was het. een sterk raceweekend,” aldus de Ferrari-teambaas.

“Zijn kwalificatie was niet perfect, dat beseft hij ook, maar hij deed het goed in Q1 en Q2, misschien niet al te perfect in Q3. Over het algemeen was het echter een goed weekend.”

“Tijdens zijn tweede stint toonde hij een erg sterke performance en ik ben ook blij met hoe hij zijn eerste race benaderde. Dit is het beginpunt en het was een mooi beginpunt.”

Leclerc eindigde zijn debuutrace voor Ferrari op de vijfde plaats, dit nadat hij bewust achter Sebastian Vettel bleef rijden, ook al was hij tijdens de tweede helft van de race sneller.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België