Ferrari test nieuwe onderdelen in Spanje

22 oktober 2012 — De Italiaanse renstal Ferrari heeft afgelopen donderdag in Spanje een test uitgevoerd om te kijken of de nieuwe updates op de Ferrari F2012 hun vruchten afwerpen.

Ferrari heeft dus niet gewacht op de vrije oefensessies van India om de nieuwe onderdelen op de wagen te monteren en om te kijken of deze overeenstemmem met de gegevens uit de windtunnel. Aangezien de wereldtitel op het spel staat willen de Italianen duidelijk geen nieuwe onaangename verrassingen zoals in Japan en Korea het geval was.

Het team van Fernando Alonso en Felipe Massa verplaatste zich hiervoor afgelopen donderdag naar Idiada in Tarragona, waar een circuit ligt dat vaak gebruikt wordt door autoconstructeurs en F1-teams.

Het circuit bevat een lang recht stuk van ongeveer 2 kilometer lang en is dus ideaal voor Ferrari om aerodynamische testen uit te voeren. Het reglement laat aan een team toe om maximaal vier dagen dergelijke testen uit te voeren.

Het circuit bevat bijna enkel lange rechte stukken maar ze lieten toch toe aan Davide Rigon om belangerijke data te verzamelen. Ferrari testte onder andere nieuwe voor- en achtervleugels. Of Ferrari erin slaagt om Red Bull terug bij te benen krijgen we volgende week te weten…

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België