Ferrari test onderdelen voor 2015 op huidige wagen

18 september 2014 — Ferrari gaat tijdens de komende races onderdelen testen voor de wagen van 2015.

image
2014 kan je het best omschrijven als een teleurstellend seizoen voor Ferrari. De renstal hoopte gebruik te kunnen maken van de ingrijpende reglementswijzigingen om opnieuw te kunnen strijden voor de wereldtitel bij de rijders en de constructeurs. De realiteit is echter helemaal anders.

Ferrari komt amper in de buurt van het podium, met zelfs een dramatisch resultaat tijdens haar thuisrace in Italië. Bij Ferrari beginnen ze zich dan ook volledig te focussen op volgend seizoen.

Tijdens de resterende races zal het team nieuwe ideeën en concepten voor de wagen van 2015 op haar huidige wagen, de F14 T, plaatsen. Zo kan het potentiële onderdelen evalueren op het circuit. Tijdens de winter is dat, op de wintertests na, immers niet mogelijk.

“Tijdens deze fase van het seizoen verschuift de focus in de fabriek naar de wagen van volgend jaar,” aldus Pat Fry. “Er is echter nog heel wat dat we kunnen leren van het testen op de circuits. Daarom zullen we de komende raceweekends enkele specifieke testonderdelen die voor volgend jaar bedoeld zijn meebrengen. Dit gecombineerd met enkele ontwikkelingen voor de F14 T moet er voor zorgen dat we alles goed begrijpen met het oog op volgend seizoen.”

Nadat Luca di Montezemolo niet langer de grote baas bij Ferrari is, bevindt het Italiaanse luxemerk van wagens zich in een overgangsfase. Bij Ferrari willen ze dan ook zo snel mogelijk de weg naar succes terugvinden. Eerder liet Sergio Marchionne, de nieuwe baas bij Ferrari, zich reeds ontvallen dat hij de problemen van Ferrari kent en ervoor wil zorgen dat de F1-renstal zo snel mogelijk opnieuw tot de absolute top behoort.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België