Ferrari toont gewijzigde livery voor GP van Australië

13 maart 2019 — Het Ferrari F1 team zal tijdens de GP van Australië, de eerste race van het F1-seizoen 2019, deelnemen met een aangepaste livery. De Italiaanse renstal toonde gisterenavond hoe die livery eruit zal zien.


Omdat er in Australië een onderzoek is ingesteld naar het eventueel omzeilen van het verbod op tabaksreclame door Philip Morris werd besloten om de logo’s van het Mission Winnow-project tijdens de seizoensopener van de F1-bolide van Ferrari te halen.

Bij Philip Morris en Mission Winnow gaan ze er van uit dat ze recht in hun schoenen staan, maar om eventuele problemen te vermijden werd gekozen om de logo’s dus toch van de wagen te halen. Ferrari liet weten met een ‘verrassing’ te komen en die werd gisteren dus bekendgemaakt.

Waar op de Ferrari SF90 normaal een Mission Winnow-logo staat is nu de tekst ‘90 years’ terug te vinden. Ferrari wil daarmee de negentigste verjaardag van de Scuderia extra in de verf zetten.

“De race in Melbourne staat symbool voor het begin van onze festiviteiten naar aanleiding van onze negentigste verjaardag,” luidt het in een mededeling. “Deze festiviteiten zullen doorheen het ganse F1-seizoen plaatsvinden en ook tijdens andere race-activiteiten tot uiting komen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België