Ferrari verhoogt de druk op Felipe Massa

17 augustus 2012 — Felipe Massa: blijft hij ook volgend seizoen bij Ferrari of niet? Veel zal afhangen van zijn prestaties ...

Massa behaalde de voorbije twee jaar amper twee podiumplaatsen, veel te weinig voor iemand die bij Ferrari rijdt. De Braziliaan zijn racezitje staat dan ook reeds enige tijd ter discussie en het is maar de vraag of Massa ook volgend seizoen nog voor Ferrari zal rijden.

Er zijn kandidaten genoeg die de plaats van de Braziliaan willen innemen. Ondertussen verhoogt Ferrari alvast de druk op Massa ...

“Ik denk dat Felipe weet wat hij moet doen,” zei Stefano Domenicali tegenover Autosport. “Hij moet zo goed mogelijk presteren want we hebben zijn ervaring en talent achter het stuur nodig.”

“We hebben punten nodig om de eerste plaats bij de constructeurs aan te vallen. Ook moet hij punten afnemen van andere rijders in de strijd voor de titel bij de rijders.”

Massa moet dit seizoen duidelijk onderdoen voor zijn Spaanse teamgenoot. Alonso staat mooi aan de leiding in de wk-tussenstand, terwijl Massa slechts veertiende is. De Braziliaan is dan ook duidelijk de zwakke schakel bij Ferrari.

“Hij weet dat hij enkele zware races voor de boeg heeft,” confronteert Domenicali de Braziliaan met de keiharde realiteit.

Het is duidelijk nu of nooit voor de Braziliaan. Anders kan hij alvast beginnen met inpakken ...

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image