logo
 

Ferrari verrast door strategische keuze Mercedes: “We moeten het proberen begrijpen”

28 september 2019 — Ferrari is naar eigen zeggen verrast door de strategische keuze van Mercedes om de race op de hardere medium-band aan te vatten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In tegenstelling tot beide Ferrari-rijders reden Hamilton en Bottas hun besttijd tijdens Q2 op de medium-band. Dat zorgt ervoor dat beide Mercedes-rijders de race op hardere banden dan Ferrari-rijders Charles Leclerc en Sebastian Vettel zullen aanvatten.

Die strategische keuze deed bij Ferrari de wenkbrauwen fronsen: “Het is verrassend voor ons. Die strategische keuze is eerlijk gezegd niet iets dat we in overweging namen,” aldus Binotto tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Ik denk dat we moeten proberen te begrijpen waarom ze die keuze maakten.”

De zachte band moet in principe bij de start een voordeel bieden, al zal uiteraard ook de slipstream een cruciale rol spelen.

“We geloven dat de zachte band een voordeel op het vlak van grip heeft bij de start en de start zal morgen enorm belangrijk zijn.”

“Maar laat ons zien. Misschien is het de juiste keuze. Verschillende strategieën zijn interessant voor de race en voor de fans,” besloot de teambaas van Ferrari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België