Ferrari verwacht betere motor vanaf Canada

23 mei 2014 — Ferrari heeft te kennen gegeven dat het verwacht om vanaf de race in Canada over een betere motor te beschikken.

image
En dan bedoelt de Italiaanse renstal niet dat het over een nieuwere versie van haar motor zal beschikken, want de motoren zijn aan het begin van het seizoen gehomologeerd, waardoor het niet mogelijk is om nieuwe en dus andere motoren te introduceren tijdens het seizoen.

Ferrari verwacht dat het haar motor simpelweg beter zal kunnen benutten en meer tot het uiterste zal kunnen drijven vanaf de GP van Canada. Het wil met andere woorden haar motorinstellingen agressiever afstellen omdat het haar motor beter begrijpt en de betrouwbaarheid nu voldoende goed zou zijn.

“De hardware van de motor mag niet aangepast worden, tenzij het omwille van de betrouwbaarheid is. Er zijn op dat vlak dus niet echt mogelijkheden,” aldus James Allison, technisch directeur bij Ferrari. “Er zijn echter wel heel wat mogelijkheden op het vlak van de hardware wanneer je er meer vertrouwen in hebt en je de motor meer tot het uiterste kan drijven.”

“Wanneer je meer en meer tijd spendeert op de dyno’s dan leer je ook steeds meer over hoe je zo veel mogelijk kracht uit de motor kan krijgen. Dat zorgt voor vertrouwen zodat je via de instellingen ook op het circuit meer motorkracht naar de wielen kan krijgen.”

“Zoiets gebeurt op een constante basis en we verwachten een serieuze stap te kunnen zetten in Canada,” blikt Allison al vooruit naar de race na de GP van Monaco.

Allison liet ook nog weten dat er tijdens de komende races stap voor stap heel wat updates geïntroduceerd zullen worden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België