Ferrari verwacht in 2016 voorsprong op Mercedes te hebben

19 november 2015 — Volgens Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, verwacht de Italiaanse renstal om begin volgend jaar niet alleen de kloof met Mercedes gedicht te hebben, maar bovendien ook een voorsprong op Mercedes te hebben.


Het ontbreekt Ferrari overduidelijk niet aan ambitie, dat mag duidelijk zijn. Daar waar men voor het huidige seizoen erg bescheiden was met de ambities en amper van één of twee overwinningen durfde te dromen, zijn de ambities voor volgend jaar duidelijk een stuk hoger.

Ferrari wil immers niet alleen de kloof dichten met Mercedes maar ook nog eens voorsprong op de regerende wereldkampioen hebben.

“Indien je mij mijn eerlijke verwachting vraagt voor 2016, dan draait het niet rond ons dichter bij Mercedes bevinden maar om voorsprong op hen te hebben,” aldus Arrivabene. “Ik vertel jullie dat met enige bescheidenheid, maar we bevinden ons nu dichter bij hen dus moeten we ons volgend jaar voor hen bevinden.”

Arrivabene verwijst voor die ambities vooral naar het feit dat de Ferrari-motor volgens de data zich nu op een gelijkaardig niveau als de Mercedes-motor bevindt, maar dat de wagen op verschillende andere gebieden nog heel wat potentieel voor verbetering heeft.

“Als we naar de data kijken, dan bevinden we ons op het vlak van motorkracht op het juiste niveau, vooral omdat onze motorafdeling uitstekend werk heeft verricht. Ik wil deze gelegenheid dan ook aangrijpen om hen te bedanken, want voor ons is de motor het hart van de wagen. Ik weet dat er ook nog heel wat andere onderdelen zijn waarbij we nog heel wat werk te doen hebben maar dit jaar was het niet mogelijk om op dat vlak ingrijpende wijzigingen te doen. We kijken echter uit naar volgend jaar.”

Wanneer Arrivabene vervolgens gevraagd wordt of Ferrari een gelijkaardige stap vooruit kan zetten als tijdens dit seizoen klinkt hij vastberaden.

“Uiteraard, dat is wat we doen. We willen de wagen op elk vlak verbeteren. De motor was een erg grote verbetering tijdens het voorbije seizoen en voor volgend jaar werken we zeer hard aan al de andere onderdelen van de wagen,” besluit Arrivabene.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België