Ferrari verwacht in Maleisië kleiner verschil met Mercedes

25 maart 2015 — Bij Ferrari kijken ze met het nodige zelfvertrouwen uit naar de GP van Maleisië op het circuit van Sepang.


Het circuit van Sepang staat bekend voor zijn snelle bochten en twee enorm lange rechte stukken. Vooral door die twee lange rechte stukken hoopt Ferrari te naderen op Mercedes.

In Australië bleek immers dat de topsnelheid van de Ferrari SF15-T een stuk beter was dan die van Mercedes. Die topsnelheid was vorig jaar nochtans het sterke punt van Mercedes en het zwakke punt van Ferrari. De Italiaanse renstal verwacht niet meteen dat het zich in Maleisië in de strijd voor de overwinning kan mengen, maar het verschil met Mercedes zou alvast kleiner moeten zijn dan in Melbourne.

“We kunnen, indien we alles goed doen, een stuk dichter bij Mercedes liggen. Dat hebben we in Melbourne niet gedaan, aangezien één van beide wagens de finish niet haalde. We hopen echter dat we onze wagen op een sterke derde en vierde plaats op de startgrid kunnen kwalificeren,” aldus James Allison.

Daarvoor moet de topsnelheid van de SF15-T dus zorgen.

“In Melbourne hadden we een goede topsnelheid, wat in Maleisië met de twee lange rechte stukken erg belangrijk is,” blikt Simone Resta, de hoofdontwerper van Ferrari, vooruit naar de race op het circuit van Sepang. “Ook onze snelheid zit momenteel goed en op een circuit zoals dat van Maleisië, waar de bandenslijtage erg hoog is, kan dat een voordeel voor ons zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België