Ferrari: “Vettel is onze focus voor de wereldtitel maar Leclerc is geen nummer 2-rijder”

16 februari 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal Charles Leclerc vooral tijdens de eerste races van het nieuwe seizoen niet het speerpunt in de titelstrijd zijn, al wil hij niet gezegd hebben dat Leclerc een nummer 2-piloot is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Onder bepaalde omstandigheden zal onze prioriteit Sebastian zijn,” vertelde Binotto op vrijdag tegenover de verzamelde pers tijdens de presentatie van de nieuwe F1-bolide.“Ik denk dat zoiets normaal is, zeker vroeg in het seizoen. Hij is de rijder waarmee we richting het kampioenschap willen gaan.”

“Sebastian heeft niet veel meer te bewijzen. Hij is een zeer ervaren rijder. Hij heeft al kampioenschappen gewonnen, hij weet wat noodzakelijk is om te winnen.”

“Het is mijn taak om hem de omstandigheden aan te reiken om zijn job te doen,” ging Binotto verder. “Ik verwacht enorm veel van hem, zonder twijfel, hij verwacht ook veel van zichzelf.”

Volgens Binotto is Sebastian Vettel dus overduidelijk de rijder waarmee Ferrari voor de wereldtitel wil gaan, al betekent dat daarom niet dat Charles Leclerc daardoor automatisch. de nummer 2-rijder is binnen het team.

“Er zijn geen vooroordelen, de focus van Ferrari ligt op het behalen van de wereldtitel.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België