Ferrari: “Vettel maakt nog steeds meer kans op de titel”

12 april 2019 — Ferrari heeft laten weten dat het Sebastian Vettel zal blijven prioriteren boven Charles Leclerc in het geval van 50-50 situaties. De Italianen zijn immers overtuigd dat de Duitser nog steeds het meeste kans maakt om de wereldtitel te veroveren.


Ondanks de nieuwe uitspraak van teambaas Mattia Binotto, benadrukt hij dat zijn rijders vrij zijn om tegen elkaar te racen en dat de beslissing van het team herzien kan worden naarmate het seizoen zal vorderen.

“Het mag duidelijk zijn dat we het team als prioriteit zien. Dat betekent dat we als team het hoogst aantal punten willen scoren tijdens elke race”, zegt Binotto. “Zoals ik al zei aan de start van het seizoen: wanneer we een beslissing moeten nemen in het geval van een 50-50 situatie, dan zal de beslissing in het voordeel van Sebastian Vettel zijn. De simpele reden hiervoor is dat Sebastian het meeste ervaring heeft. Hij won vier kampioenschappen, waardoor hij volgens ons dan ook het meeste kans maakt om er nog een wereldtitel bij te doen.”

“We zijn echter tot een akkoord gekomen met beide rijders dat deze beslissing herzien kan worden, mochten de kaarten anders gaan liggen, voor welke reden dan ook. Op het circuit zijn ze in ieder geval vrij om tegen elkaar te racen. Wanneer één van onze rijders duidelijk sneller is, dan zal hij zeker bevooroordeeld worden.”

Binotto maakt dan ook duidelijk dat Charles Leclerc inderdaad de kans kreeg om vanop polepositie te starten in Bahrein en op zondag dan ook de kans kreeg om voor de overwinning te vechten.

Ondanks het motorprobleem staat Leclerc voor Vettel in het kampioenschap. Naast de sterke prestatie van zijn rijder, was Binotto vooral tevreden over de volwassen reactie van Leclerc.

“Het was moeilijk om zo een race te verliezen, het was frustrerend. Dat verlies heeft ons echter een boost gegeven voor de komende race in China”, vertelt Binotto. “Ik vond dat Charles een fantastische kwalificatie en race kende in Bahrein. Meer nog, door zijn reacties na de race was hij nog indrukwekkender.”

“Dat toonde aan dat hij een volwassen rijder is. Laat ons zeggen dat ik blij was met zijn prestatie op het circuit, maar dat zijn gedrag naast het circuit me nog gelukkiger maakte. De GP van Bahrein ligt nu achter ons en we kijken allemaal vooruit naar de volgende uitdaging”, besluit de teambaas van Ferrari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België