Ferrari vindt oorzaak van vreemd motorprobleem Charles Leclerc

27 augustus 2020 — Tijdens de GP van Spanje moest Charles Leclerc opgeven na een plots probleem met zijn motor. Ferrari deed een uitgebreid onderzoek naar het probleem en vond de oorzaak.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Plots verloor Leclerc tijdens de GP van Spanje vermogen in de chicane, spinde en stond stil met zijn Ferrari. Uiteindelijk slaagde de Monegask erin om opnieuw door te rijden maar even later volgde dan toch een opgave.

Het was een opmerkelijk en tegelijk ook erg vreemd probleem dat optrad met de Ferrari SF1000 van Leclerc. Ferrari deed dan ook een onderzoek naar het probleem en daaruit blijkt nu dat er een probleem met de ECU was.

“We hebben in Barcelona een hoge prijs betaald voor het gebrek aan betrouwbaarheid maar we hebben nu ontdekt wat het probleem met de ECU was waardoor Leclerc moest opgeven,” aldus Enrico Gualtiere, hoofd van de motorafdeling bij Ferrari, in de preview van Ferrari op de GP van België.

Leclerc krijgt voor de GP van België nieuwe motoronderdelen, dit om een herhaling van het probleem te vermijden. De Monegask krijgt daarvoor geen gridpenalty maar zit daardoor wel aan het maximaal aantal onderdelen dat hij volgens de regels mag gebruiken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België