Ferrari deed deze week bandentest in Barcelona

29 september 2013 — Ferrari heeft de voorbije week een bandentest uitgevoerd op het circuit de catalunya nabij Barcelona.

De test van Ferrari komt niet als een verrassing. Na de erg omstreden bandentest van Mercedes tijdens de week na de GP van Spanje raakte immers bekend dat heel wat andere teams een gelijkaardige bandentest zouden gaan uitvoeren voor Pirelli.

Eerder deze maand testte Red Bull reeds voor Pirelli en nu was het dus de beurt aan Ferrari. De Italiaanse renstal reed met een wagen van minstens twee jaar oud en legde maximaal 1 000 kilometer af, zo bevestigde het team tegenover motorsport-total.com. Aan beide voorwaarden moet worden voldaan omdat anders dergelijke test niet toegelaten is. De test werd uitgevoerd door Pedro de la Rosa, de vaste testrijder bij Ferrari, die in een Ferrari 150° Italia reed.

Pedro de la Rosa testte gedurende twee dagen op het circuit vlakbij Barcelona. Er werden heel wat componenten voor de banden getest, al waren er daarbij geen banden voor het komende seizoen. Dat liet Ferrari weten via een bericht op twitter.

Ook McLaren liet de voorbije weken reeds verstaan dat het voor Pirelli wil testen. Er zullen dus ongetwijfeld nog bandentests volgen ...

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België