“Ferrari vormt in 2020 geen bedreiging voor Red Bull”

07 januari 2020 — Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko vormt alleen Mercedes komend seizoen een bedreiging voor Red Bull en de strijd om de F1-titel, met Ferrari houdt hij niet echt rekening.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“Onze tegenstander zal Mercedes zijn, in het bijzonder Lewis Hamilton,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Auto Bild’.

“Ik moet toegeven dat hij bijna perfect rijdt en hij is momenteel de beste F1-piloot op de startgrid. Daarna komt echter Max Verstappen.”

Voor het feit dat hij Ferrari niet als echte rivaal ziet verwijst Helmut Marko naar de mindere prestaties van Ferrari tijdens de laatste races van het seizoen 2019.

“We bevonden ons voor Ferrari tijdens de laatste drie races van het seizoen,” aldus Marko. “Ze lijken niet meer het voordeel te hebben, in het bijzonder met hun motor, als dat ze voordien hadden.”

Vervolgens stak Helmut Marko nog eens de loftrompet af over motorpartner Honda.

“Honda bevindt zich bijna op hetzelfde niveau als Mercedes, ze missen alleen nog een beetje tijdens de kwalificatie,” bewierookt Marko de motorpartner van Red Bull en Toro Rosso.

“Ik ben er echter van overtuigd dat Honda die kleine stap nog kan nemen. Het is dan aan ons om een wagen te bouwen die van bij het begin van het seizoen voor de titel kan strijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België