Ferrari vraagt FIA om bestraffing Vettel te herbekijken

18 juni 2019 — Het Ferrari F1 team heeft officieel bevestigd dat het de FIA gevraagd heeft om de bestraffing van Sebastian Vettel tijdens de GP van Canada te herbekijken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de GP van Canada ontstond er onder de F1-fans en in de F1-paddock veel commotie over de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg. De Duitser ging even door het gras en kwam vervolgens vlak voor Lewis Hamilton terug de baan op. Volgens de stewards gebeurde dat op een gevaarlijke wijze, waarna voor Vettel een tijdstraf van vijf seconden volgde.

Aanvankelijk overwoog Ferrari om in beroep te gaan tegen de beslissing maar de kans was groot dat deze piste niet succesvol zou zijn. Daarom liet Ferrari enkele dagen na afloop van de race weten dat het andere mogelijkheden aan het bekijken was en extra bewijsmateriaal verzamelde.

Ferrari vraagt nu dat de FIA en de wedstrijdleiding de bestraffing van Sebastian Vettel voor het ‘gevaarlijk opnieuw op de baan komen’ en ‘van de baan duwen van Lewis Hamilton’ opnieuw te bekijken. Vettel kreeg daarvoor immers een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij van de eerste plaats in de race terugviel naar de tweede plaats.

Komend weekend, tijdens het raceweekend in Frankrijk, zullen de stewards waarschijnlijk het nieuwe bewijsmateriaal van Ferrari bekijken. Daarbij zullen ze eerst moeten oordelen of er volgens artikel 14.1.1 van de International Sporting Code daadwerkelijk sprake is van nieuw bewijsmateriaal. Enkel dan zal Ferrari immers de kans krijgen om te proberen de bestraffing van Vettel ongedaan te maken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België