Ferrari vraagt FIA verduidelijking over ophanging Mercedes

04 januari 2017 — Nog voor de start van het nieuwe F1-seizoen dreigt er al een eerste relletje in de Formule 1 te ontstaan.


Volgens het britse ‘Autosport’ heeft Ferrari bij de FIA immers een verzoek ingediend om meer duidelijkheid te verkrijgen over wat er wel en niet is toegestaan bij de ophanging van de F1-bolides.

Sinds het seizoen 2014 is een FRIC-ophanging verboden. Dergelijke ophanging verbindt de voor- en achterwielophanging op hydraulische wijze met elkaar. Mercedes en Red Bull zouden echter een variant op dergelijke ophanging ontwikkeld hebben.

Ferrari zou in een reactie daarop een brief naar de FIA gestuurd hebben waarin het om verduidelijking vraagt met betrekking tot dergelijke ophanging. Ferrari-ontwerper Simone Resta zou immers een gelijkaardig systeem van ophanging overwegen en wenst daarom verduidelijking.

In een reactie liet Charlie Whiting echter verstaan dat het systeem dat Resta beschrijft als illegaal beschouwd wordt, ze zijn immers in strijd met artikel 3.15 van het technisch reglement. De verklaring van Whiting betekent niet automatisch dat de systemen die Mercedes en Red Bull gebruiken ook illegaal zijn.

Ferrari heeft nu echter wel een stok achter de deur om eventueel protest in te dienen wanneer een team tijdens het seizoen 2017 dergelijk systeem voor de ophanging gebruikt. Wordt ongetwijfeld vervolgd ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariMercedes

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië