Ferrari vraagt stewards om bestraffing Vettel te herbekijken

10 november 2016 — Bijna twee weken nadat Sebastian Vettel na afloop van de GP van Mexico een tijdstraf kreeg heeft Ferrari gevraagd dat de bestraffing van Vettel herbekeken wordt.


Sebastian Vettel probeerde tijdens het slot van de GP van Mexico zijn positie te verdedigen tegenover Red Bull-piloot Daniel Ricciardo. Daarbij was er op een bepaald moment contact tussen beide rijders.

De stewards oordeelden dat Vettel tijdens het remmen een ongeoorloofd manoeuvre had gedaan, het zogenaamde ‘moving under braking’. Daarover was de voorbije maanden veel te doen na enkele veelbesproken manoeuvres van Max Verstappen terwijl de Nederlander zijn positie probeerde te verdedigen.

Sinds twee races geldt nu een aangepast reglement waarbij er strikter wordt toegezien op de manoeuvres die tijdens het remmen worden gedaan. Sebastian Vettel is één van de rijders die het meeste kritiek gaf op Verstappen zijn manoeuvres maar is dus zelf de eerste rijder die bestraft werd voor een ‘ongeoorloofd manoeuvre’ tijdens het remmen.

Nadat Vettel door een tijdstraf voor Max Verstappen aanvankelijk na de GP van Mexico als derde op het podium mocht, kreeg Vettel vervolgens dus zelf een tijdstraf. Daardoor viel Vettel terug van de derde naar de vijfde plaats.

Ferrari heeft bijna twee weken na afloop van de race bij de stewards van de GP van Mexico een verzoek ingediend om de beslissing om Vettel een tijdstraf te geven voor “gevaarlijk rijgedrag tijdens het remmen” opnieuw te herbekijken.

Het is Ferrari daarbij niet te doen om het eventueel opnieuw verkrijgen van de podiumplaats van Vettel. De uitslag van de race ligt immers definitief vast.

“Ferrari is van mening dat er na de beslissing een aantal nieuwe elementen aan het licht zijn gekomen waardoor de beslissing te herzien is,” luidt het in een mededeling van Ferrari. “We weten dat de stand in het kampioenschap niet zal veranderen, los van de uitkomst van de herziening. Aangezien dit een precedent kan zijn is het belangrijk voor de toekomst dat we duidelijkheid krijgen over de regels en het reglement. Daarom vinden we dat de stewards dit moeten herbekijken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België