Ferrari vreest dat fans een vooroordeel van de FIA gaan vermoeden

05 juli 2019 — Bij Ferrari zijn ze duidelijk niet tevreden met de twee recente beslissingen van de stewards die telkens in het nadeel van de Scuderia werden uitgesproken. Piero Ferrari vreest dat de Ferrari-fans een negatieve vooringenomenheid van de FIA gaan vermoeden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

In Canada kreeg Sebastian door de stewards een tijdstraf van vijf seconden opgelegd, een zeer discutabele beslissing die Vettel en Ferrari de overwinning kostte. In Oostenrijk werd Max Verstappen niet bestraft, opnieuw een beslissing in het nadeel van Ferrari en opnieuw een beslissing die tot de nodige discussies leidde.

“Het risico bestaat dat onze fans een vooroordeel tegenover Ferrari vermoeden. Ik geloof echter niet dat dit zo is,” aldus Piero Ferrari, de 74-jarige zoon van wijlen Enzo Ferrari, tegenover het Italiaanse ‘Il Resto del Carlino’.

“We kunnen ons niet veroorloven om geloofwaardigheid te verliezen.”

“De positie van Ferrari is duidelijk: voor ons won Sebastian in Montreal. In dit geval werd de letter van de wet toegepast, terwijl dat voor Charles in Oostenrijk niet gebeurde.”

Eerder had ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto laten verstaan dat de beslissing van de stewards in Oostenrijk fout was. In tegenstelling tot Canada ging Ferrari deze keer niet in beroep tegen de beslissing van de stewards.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België