Ferrari waarschuwt: “Terugkeer naar de top kan jaren duren”

02 september 2020 — Ferrari maakt een zeer moeilijke periode mee in de Formule 1 en het kan volgens teambaas Mattia Binotto nog mogelijk enkele jaren duren alvorens Ferrari terug kan strijden om de titel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Een vroegtijdige exit in Q2 tijdens de kwalificatie voor de GP van België en tijdens de race een erg teleurstellende dertiende en veertiende plaats. Ferrari lijkt steeds dieper af te glijden naar de middenmoot van de Formule 1 en er lijkt op korte termijn maar weinig ondernomen te kunnen worden om terug te keren naar de absolute top.

“Hoe lang het gaat duren? Als je terugkijkt naar alle winnende cyclussen dan duurt het altijd vele jaren,” vertelt een realistische Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die ook beseft dat er op ontwikkelingsgebied maar weinig mogelijkheden zijn.

“Er zijn geen magische oplossingen in de Formule 1. Geduld en stabiliteit zijn nodig.”

Vooral de Ferrari-motor wordt door kenners geviseerd maar net op dat vlak zijn er dit seizoen zo goed als geen mogelijkheden om vooruitgang te boeken.

“De motor is dit seizoen bevroren, er is dus niets dat we daaraan kunnen doen,” aldus Binotto. “We ontwikkelen hem voor volgend seizoen en er wordt momenteel goede vooruitgang geboekt op de dyno.”

“Op het vlak van de wagen zijn er enkele restricties, dus wat is ons plan? Het belangrijkste plan is ons focussen op de volgende seizoenen, niet alleen op 2021 maar zeker en vast ook op 2022.”

“Om het volgend seizoen goed te doen moeten we ook onze huidige zwakke punten begrijpen en we moeten er voor zorgen dat we ze aanpakken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België