logo
 

Ferrari waarschuwt voor bedreiging toekomst FOTA

17 oktober 2011 — De FOTA, ofwel Formula One Teams' Association, wordt bedreigd in haar toekomst, dat is alvast de mening van Ferrari.

De Italiaanse renstal waarschuwt dat de FOTA dreigt uit elkaar te spatten indien er geen akkoord wordt bereikt over de Resource Restriction Agreement in Abu Dhabi.  De Resource Restriction Agreement bepaalt hoeveel budget de teams mogen besteden tijdens een F1-seizoen alsook hoeveel werknemers ze maximaal in dienst mogen hebben voor hun F1-project enz.

De laatste tijd is er veel over te doen aangezien sommige teams de overeenkomst veel te ruim zouden interpreteren. Dit zorgt voor hoogoplopende discussies tussen de teams. Indien er in Abu Dhabi geen akkoord wordt bereikt vrees Stefano Domenicali dat dit uiteindelijk zal leiden tot één conclusie: de teams kunnen elkaar niet vertrouwen. En dat is geen goede voedingsbodem voor de FOTA en onderhandelingen in de toekomst.

“We bevinden ons in een situatie waarbij we een bepaald richting kiezen of erkennen dat er een bepaald wantrouwen is tussen de teams en dat is niet goed,” zei Stefano Domenicali tegenover Autosport.

“We hebben dan ook besproken dat we in Abu Dhabi een oplossing moeten vinden, een defenitieve oplossing moet gevonden worden”.

“Als er wantrouwen ontstaat in de FOTA, waarvoor bestaat de FOTA dan? We weten waarom de FOTA is opgericht en we moeten ons dan afvragen of de FOTA nog steeds nodig is. Wat zijn de objectieven of de toekomst van de FOTA? Is er nog wel een toekomst voor de FOTA?”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België