Ferrari: “We komen volgend jaar met een volledig nieuwe motor”

13 oktober 2020 — Ferrari is volop bezig met het ontwikkelen van een volledig nieuwe motor voor volgend jaar. Die moet er voor zorgen dat Ferrari in 2021 opnieuw eens tuk beter weet te presteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Volgend jaar hebben we een compleet nieuwe motor die al gedurende verschillende maanden op de testbanken draait en goede resultaten behaalt,” vertelde Mattia Binotto tijdens de persconferentie op de Nürburgring.

“De nieuwe aerodynamische regels zorgen er ook voor dat iedereen de achterkant van de wagen praktisch volledig opnieuw moet ontwerpen.”

Bij Ferrari maken ze zich tegelijkertijd echter ook geen illusies, ze verwachten immers niet dat ze volgend jaar opeens met Mercedes voor de wereldtitel zullen strijden.

“De kloof met Mercedes volgend jaar dichten is praktisch onhaalbaar maar het is zeker en vast ons doel om competitiever te zijn dan dat nu het geval is.”

“We hebben binnen twee weken enkele nieuwe updates om ons pakket te vervolledigen. Alles draait rond het verfijnen van het huidige project en het bevestigen van de richting die we voor 2021 moeten uitgaan,” besloot Binotto.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België