Ferrari weigert titelstrijd op te geven: “We zijn nog niet verloren”

31 mei 2016 — Ferrari kende opnieuw geen al te best raceweekend in Monaco, al weigert teambaas Maurizio Arrivabene de titelstrijd op te geven.


Sebastian Vettel moest in Monaco tevreden zijn met de vierde plaats, terwijl teamgenoot Kimi Raikkonen moest opgeven. Niet ideaal wanneer je terrein moet goedmaken in de strijd om de wereldtitel. Arrivabene weigert echter te erkennen dat Ferrari langzaam aan haar kansen op de wereldtitel verliest.

“Helemaal niet,” aldus Arrivabene in Monaco. “Echt niet want je ziet dat het resultaat hier redelijk goed was. Lewis keert terug en wat wij moeten doen is onze concentratie behouden, ons blijven focussen op de races en vooruit blijven kijken. Ik denk dat dit kampioenschap erg interessant zal worden.”

Volgens Arrivabene moet Ferrari vooral haar slot van de kwalificatie verbeteren.

“Het enige podium dat we missen is dat van vandaag. Ik moet jullie het verhaal van het begin van het seizoen niet opnieuw vertellen, jullie weten wat er gebeurd is. We moeten geen excuses zoeken. We waren niet goed genoeg in Barcelona, al was dat alleen in Q3 het geval. Hetzelfde hier in Monaco en we hebben telkens de prijs betaald tijdens de race.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België