Ferrari werkt volop aan een ‘geheim’ motorconcept

08 maart 2017 — Ferrari zou bezig zijn met een 'geheim' motorproject waarbij het een bijkomende stap vooruit wil zetten.


Ferrari kende tot dusver bemoedigende testdagen. De wagen is voorlopig erg betrouwbaar en ook de snelheid lijkt goed te zitten. Ferrari lijkt met haar motor een serieuze stap vooruit te hebben gezet, al zouden de Italianen daar graag nog een schepje bovenop doen.

Sergio Marchionne, de grote baas bij Ferrari, heeft een spreekverbod met de media afgekondigd maar volgens ‘Motorsport.com’ werkt Ferrari in het diepste ‘geheim’ aan een innovatieve technische oplossing voor haar motor. Daarbij zou het injectiesysteem grondig gewijzigd worden. Er zou gewerkt worden met een zogenaamd ‘dubbel anker’ injectiesysteem.

Dubbele verstuivers zijn volgens het technisch reglement verboden maar het zogenaamd ‘dubbel anker’ zou een gelijkaardig voordeel moeten opleveren. De injectienaald zou met veel grotere precisie geopend en gesloten worden, wat dan weer resulteert in een betere verbranding. Dit resulteert dan weer in meer vermogen en minder brandstofverbruik, twee parameters die cruciaal zijn om succesvol te zijn met de huidige generatie V6-turbomotoren.

Ferrari zou het systeem nog niet op de baan getest hebben. Later tijdens het seizoen zou Ferrari het systeem willen introduceren, wat te midden van het seizoen een prestatiewinst zou moeten opleveren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België