“Ferrari werkte zoals een Zwitsers uurwerk, maar dan op zijn Italiaans”

29 maart 2015 — Maurizio Arrivabene was zichbaar blij met de overwinning van Sebastian Vettel in Sepang, al toonde de teambaas van Ferrari niet al te veel emoties. Arrivabene prijst echter het teamwerk van iedereen binnen het team van Ferrari.


Voor Ferrari was het de eerste overwinning in bijna twee jaar. Tijdens zijn tweede race voor Ferrari mocht Vettel meteen zegevieren en die overwinning kwam voor sommigen compleet onverwacht, maar gisteren zette Ferrari reeds een strategisch plan uit.

Vettel kwalificeerde zich gisteren als tweede en nestelde zich zo dus tussen beide wagens van Mercedes. Voor Ferrari bood het de nodige strategische mogelijkheden, mogelijkheden die druk bestudeerd werden met het oog op de race.

“Gisteren, toen de kwalificatie voorbije was, was ik blij en niet blij,” zei Arrivabene na afloop van de race. “De wagen van Seb was mooi vooraan. Normaal begrijp ik niet waarom men in dit wereldje niet ‘open’ praat, maar deze ochtend hadden we onze briefing. Tijdens de briefing zag ik onze strategie, de ene slide na de andere. De gesprekken met de ingenieur en plots werden onze mogelijkheden tijdens de race erg duidelijk en ik zei: ‘Ha, ha, we kunnen iets interessant doen’ “.

“Ik moet zeggen dat de discipline van onze jongens geweldig was en wat Seb gedaan heeft was ongelooflijk. Ik moet ook Kimi feliciteren. Hij kende opnieuw de nodige pech maar slaagde er wel in om fantastisch te presteren nadat hij als laatste in de race kwam te liggen. Tijdens de race was ik aan de briefing van deze ochtend aan het denken. Ik zag de discipline van de jongens, de rijders, de ingenieurs en hoe ze allemaal werkten zoals een Zwitsers uurwerk. In dit geval dan als een perfect Italiaans uurwerk.”

Voor de start van het seizoen liet Arrivabene weten dat 2015 waarschijnlijk een overgangsjaar zou worden en dat Ferrari hopelijk een tweetal overwinningen zou kunnen behalen. Na amper twee races is de eerste overwinning reeds een feit. Bij Ferrari blijven ze echter met beide voeten op de grond staan.

“We moeten realistisch zijn. Bij het begin van het seizoen zei ik dat we twee overwinningen wensten te behalen. We hebben nu één van de twee races gewonnen. Soms wanneer overwinningen vroeg komen kan dat een voordeel of een nadeel worden. We houden beide voeten dan ook op de grond. Mercedes is volgens mij supersterk. Zoals we reeds zo vaak gezegd hebben, wij volgen gewoon ons programma.”

Arrivabene toonde niet al te veel emoties na afloop van de race, maar daar heeft hij een uitleg voor.

“Sommige mensen vroegen aan mij waarom ik geen emoties toon en ik zei hen waarom. Ik dacht immers aan de briefing van deze ochtend. Ik bekeek de data op het scherm en ging er stap voor stap door. Naarmate de race vorderde was ik zeker. Ik werd een beetje emotioneel voor de jongens, voor beide rijders, voor Seb die door de boordradio aan het schreeuwen was, maar vooral voor de jongens in Maranello. Ze hebben de voorbije maanden immers verschrikkelijk hard gewerkt, echt ongelooflijk,” aldus de teambaas van Ferrari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België