Ferrari wijzigt naam F1-team opnieuw voor GP van Bahrein

24 maart 2019 — Nadat Ferrari besloot om voor de GP van Australië alle logo's van Mission Winnow te verwijderen keren ze terug voor de race in Bahrein. Ook de teamnaam wordt terug gewijzigd.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mission Winnow (@missionwinnow) op

In Australië ontbraken de logo’s van Mission Winnow omdat er door de lokale overheid een onderzoek was ingesteld naar vermeende tabaksreclame. Mission Winnow heeft volgens Philip Morris echter niets te maken met tabaksproducten maar is een merknaam die gezondere alternatieven moet promoten.

Ook al waren Ferrari en Mission Winnow ervan overtuigd dat er geen inbreuk zou plaatsvinden, toch werd besloten om uit voorzorg de logo’s van de Ferrari F1-bolide te halen alsook Mission Winnow te schrappen uit de officiële teamnaam. Ook McLaren verwijderde ‘A Better Tomorrow’ van British American Tobacco van haar McLaren MCL34.

Ferrari diende in de aanloop naar de GP van Bahrein echter een officieel verzoek in om de teamnaam opnieuw te wijzigen naar ‘Scuderia Ferrari Mission Winnow’. In Bahrein zullen de Mission Winnow-logo’s eveneens opnieuw op de F1-bolides van Ferrari terug te vinden zijn.

Eerder al had Philip Morris laten verstaan dat de Mission Winnow na de Australische GP zou terugkeren. Naast Australië maken ze zich onder andere in Europa steeds meer zorgen over ‘indirecte tabaksreclame’. Het wordt dan ook uitkijken hoe men in Europa zal reageren wanneer het F1-circus neerstrijkt in Spanje voor de eerste Europese race op de F1-kalender.

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België