Ferrari wil alternatieve motor helpen ontwikkelen

12 januari 2016 — Volgens Ferrari-baas Sergio Marchionne willen Ferrari en de andere motorleveranciers eventueel meewerken aan een alternatieve motor voor de klantenteams.


De FIA is al enige tijd aan het proberen om de Formule 1 en dan vooral de motoren betaalbaarder te maken. Er werd even gedacht aan een onafhankelijke motorleverancier maar dat plan is voorlopig geparkeerd.

Toch wil de FIA een oplossing voor de dure motoren die de klantenteams momenteel willen afnemen. Vooral de huidige motorleveranciers worden geviseerd omdat ze hun motoren te duur zouden verkopen.

Die motorleveranciers willen echter zelf ook mee aan een oplossing werken, al vinden ze dat de FOM (Formula One Management) ook moet bijspringen om de factuur betaalbaarder te maken voor de kleinere teams.

“Wanneer je naar Mercedes gaat en hen vertelt dat ze een groep ingenieurs moeten voorzien die een alternatieve motor moeten ontwikkelen, verschillend van de eigen Mercedes-motor die voldoet aan de F1-regels en een bepaald bedrag kost dan denk ik dat de FOM een deel van die kosten op zich moet nemen,” aldus Marchionne tegenover Autosport.

“Ferrari is bereid om in een project te stappen waarbij we power units ontwikkelen. We moeten overwegen om onze technologie te delen maar we mogen daarin niet de enige zijn. Iedereen moet zijn inbreng doen en uiteraard moeten er ook op financieel vlak zaken geregeld worden,” besluit de Ferrari-baas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië