Ferrari wil duidelijkheid over F1-toekomst na 2020

06 februari 2017 — Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft laten verstaan dat het Italiaanse automerk enkel en alleen in de Formule 1 wil investeren indien het van Liberty Media duidelijkheid krijgt over de richting die de Formule 1 zal uitgaan.


Liberty Media heeft de Formule 1 overgenomen maar kondigde onlangs aan dat het de F1-teams de kans wil geven om te investeren in de Formule 1. De teams kunnen op die manier bijkomend aan de Formule 1 verdienen maar ze zouden echter geen stemrecht krijgen.

Ferrari-baas Sergio Marchionne liet verstaan dat Ferrari eerst meer duidelijkheid wil over de richting die de Formule 1 zal uitgaan na 2020, wanneer de huidige ‘Concorde Overeenkomst’ tussen de F1 en de teams afloopt.

“We zijn in gesprek met Liberty en ik had onlangs een meeting met Chase Carey,” aldus Sergio Marchionne tijdens een conference call met investeerders. “Het is geen kwestie van een financiële investering. De Concorde Overeenkomst eindigt in 2020, door aandeelhouder zonder stemrecht te worden zou je gevangen zitten zonder te weten wat er vanaf 2021 en daarna gebeurt en hoe de Formule 1 er dan zal uitzien. Het is iets dat ik niet verstandig vind.”

“Ik heb tegen Chase gezegd dat we duidelijkheid nodig hebben over hoe de Formule 1 er na 2020 zal uitzien en wat Ferrari als return krijgt voor haar engagement in de Formule 1.  Eenmaal we daarover duidelijkheid hebben kunnen we beslissen of we mee in dit avontuur stappen. Ik denk dat de Formule 1 nog erg veel opwaarts potentieel heeft. Indien de F1 goed bestuurd wordt dan kan dit voor iedereen die in de F1 investeert lucratief zijn. We hebben echter nood aan duidelijkheid en die is er nog niet,” besluit Marchionne.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België