Ferrari wil graag Leclerc en Giovinazzi als rijdersduo bij Sauber

02 november 2017 — Frederic Vasseur, de teambaas van Sauber, verwacht zijn rijdersduo voor 2018 binnenkort aan te kondigen. Antonio Giovinazzi en Charles Leclerc blijven de topkandidaten voor een zitje bij het Zwitserse team.


Er doen veel geruchten de ronde dat Leclerc al zeker is van een zitje bij Sauber, alhoewel anderen denken dat de deal nog niet honderd procent rond is en ze Giovinazzi nog in het vizier houden. Sauber is namelijk verplicht om één van de jonge piloten van Ferrari te kiezen doordat ze vanaf 2018 gebruik zullen maken van hun versnellingsbakken en motoren.

Ferrari is daarnaast nog aan het proberen om Giovinazzi bij Haas te krijgen alhoewel Magnussen en Grosjean al bevestigd zijn. Wanneer Sauber echter voor de beide rijders zal kiezen, is er geen plaats meer voor Ericsson, van wie enkele sponsors Sauber hebben overgenomen. Doordat het een moeilijke keuze voor de eigenaren was, besloten ze Vasseur te laten kiezen wie men als rijders van Sauber zal aanstellen.

“De beslissing zal weldra genomen worden. We weten waar we staan. We hebben veel dingen op de planning staan die momenteel voorrang krijgen. De deadline is een week voor de testdagen in Barcelona, maar we zullen toch op een gegeven moment een beslissing moeten nemen. We zijn niet aan het overhaasten en maken ons niet zo druk over de markt en andere piloten,” aldus Vasseur.

“We voeren gesprekken met Ferrari om onze eerste rijder te kiezen. Stap voor stap. Pas als we deze hebben gevonden, kunnen we over een tweede beginnen te onderhandelen.”

Vasseur zegt dat de ondersteunende eigenaren van Ericsson niet betekenen dat hij gekozen zal worden, doordat men de toekomst van het team belangrijker vindt.

“Je weet dat de investering in Sauber groot is en je kan niet de ontwikkeling van een team linken aan de ontwikkeling van een rijder. Een rijder moet zichzelf ontwikkelen. Als piloot wil je volgende week of over maximum een jaar resultaten zien. Als een team bekijk je het over een langere termijn zoals twee of drie jaar,” legt Vasseur uit.

“De belangrijkste troeven van Marcus is dat hij al ervaring heeft in de Formule 1 en dat we goed kunnen samenwerken. Momenteel hebben we contact met enkele rijders waarin we geïnteresseerd zijn. De beslissing komt er vlug aan. Het zal echter geen financiële keuze worden. We hebben een lange termijnplan met Sauber en het zou een grote fout zijn om nu enkel een keuze te maken die ons budget positief zou beïnvloeden.”

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariSauber

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België