Ferrari wil in Melbourne het ‘te kloppen team’ zijn

06 januari 2016 — Ferrari naderde het voorbije seizoen op Mercedes maar voor 2016 zijn de ambities overduidelijk aangescherpt.

2015 werd door Ferrari op voorhand beschouwd als een overgangsjaar. Het werd een mooi overgangsjaar voor de Italiaanse renstal want Ferrari eindigde als tweede in het kampioenschap en Sebastian Vettel behaalde drie overwinningen. Er werd een jaar geleden door Ferrari ook gezegd dat de echte uitdaging in 2016 zou volgen en dat lijkt inderdaad het geval te zijn.


Tegen de eerste race van het nieuwe seizoen wil Ferrari de kloof met Mercedes definitief gedicht hebben. Meer zelfs, Ferrari wil het ‘te kloppen team’ zijn in Melbourne, waar de openingsrace van het seizoen 2016 plaatsvindt.

“We hebben een sterk team en ook al hebben ook onze concurrenten dat, we willen in Australië het te kloppen team zijn. We zijn immers de meest succesvolle renstal in de geschiedenis van de Formule 1,” aldus Sergio Marchionne, de grote baas van Ferrari. “We hebben alle noodzakelijke investeringen gedaan om de titel terug naar Maranello te brengen. Ik ben er zeker van dat het werk van Maurizio Arrivabene en het ganse team in 2015 een uitstekende basis vormt om in 2016 succesvol te zijn.”

Teambaas Arrivabene vindt niet dat er nu een bijkomende druk is door de uitspraken van de Ferrari-baas.

“Marchionne is de president en hij moet de doelen bepalen, daar is niets mis mee. Wat ik, en ook andere mensen binnen Ferrari doen, krijgt misschien minder aandacht in de media. Alles wat we doen heeft als ultieme doel het verwezenlijken van de vooropgestelde doelstellingen. Er is niets mis mee, in tegendeel,” aldus Arrivabene.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië