logo
 

Ferrari wil komende races de kloof met Red Bull dichten

27 juni 2013 — Voor Ferrari worden de komende races cruciaal want de renstal wil er alles aan doen om in de komende drie races de kloof met Red Bull en Vettel te verkleinen.

image
Fernando Alonso heeft na zeven races een achterstand van 36 punten en bij Ferrari willen ze de komende drie races de kloof met Sebastian Vettel dichten. Na de komende drie races volgt immers de zomerpauze, waarna het F1-circus eind augustus opnieuw een versnelling hoger zal schakelen op het circuit van Spa-Francorchamps.

“Onze doelstelling is om de kloof in de komende drie races te dichten,” aldus Stefano Domenicali. “Ik denk dat we komend weekend in Silverstone competitief zullen zijn, daar waren we dat in het verleden ook, maar er zijn zoveel factoren die meespelen.”

Vooral de kwalificatie blijft voor Ferrari een probleem. De renstal slaagt er bijna nooit in om zich op de eerste of tweede startrij te kwalificeren. De kwalificatie moet dan ook een stuk beter indien Alonso en Ferrari voor de titel willen strijden.

“Op het vlak van de kwalificatie zijn onze ingenieurs erg hard aan het werken. We kunnen ons immers niet veroorloven om onze rijders zo ver op de grid te laten starten, ze moeten dan immers te veel wagens inhalen. We doen ons uiterste best. Uiteraard wil je steeds van op de pole kunnen starten, zeker als je het potentieel van onze wagen tijdens de races ziet,” besluit Domenicali.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België