Ferrari wil met ‘voorsprong’ aan de eerste F1-test beginnen

15 januari 2019 — Ferrari zet alles op alles om het nieuwe F1-seizoen goed aan te vatten. De Italiaanse renstal wil daarvoor zelfs voorafgaand aan de eerste F1-wintertest een zogenaamde 'filmdag' organiseren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari stelt op 15 februari haar nieuwe wagen voor aan het grote publiek. Dit zal opnieuw plaatsvinden tijdens een online event. Vlak voor de eerste F1-wintertest op 18 februari van start gaat wil Ferrari haar nieuwe wagen echter al de eerste kilometers laten maken.

F1-teams mogen tijdens een kalenderjaar twee zogenaamde ‘filmdagen’ organiseren. Daarbij mag er voor ‘filmopnames’ of promotionele doeleinden maximaal 100 kilometer gereden worden en moeten de F1-bolides met speciale Pirelli-banden voor promotionele doeleinden uitgerust worden.

Voor de meeste F1-teams is het echter een handig hulpmiddel om de nieuwe wagen al eens aan de tand te voelen en de wagen voor de eerste keer in werking te zien en verschillende zaken uit te testen. Op die manier willen de teams vermijden dat ze tijdens de eerste officiële wintertest kostbare tijd verliezen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België