Ferrari wil motoren aan Red Bull leveren

08 september 2015 — Ferrari is bereid om eventueel motoren aan Red Bull te leveren indien de renstal haar samenwerking met Renault stopt.


Al maandenlang zijn er speculaties over een mogelijke stopzetting van de samenwerking tussen Red Bull en Renault. In Monza namen die speculaties alleen maar toe omdat Red Bull heeft toegegeven in gesprek te zijn met andere mogelijke motorleveranciers.

Eerder waren er al speculaties over een mogelijke samenwerking tussen Red Bull en Mercedes. Mercedes zou echter terughoudend zijn om ‘concurrent’ Red Bull van motoren te voorzien. Ferrari liet weten wel bereid te zijn om Red Bull motoren te leveren en niet bang te zijn van eventuele concurrentiel.

“Red Bull heeft grote namen zoals Adrian Newey voor zich werken. Het is eenvoudig om te denken dat, wanneer we ze motoren leveren, ze een angstaanjagend chassis zullen ontwerpen waardoor ze zeer competitief zullen zijn,” aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene tegenover ‘The Guardian’. “Mijn team, mijn ingenieurs, mijn mensen van de aërodynamica-afdeling, ze kennen allemaal hun job. Daarom zie ik er geen probleem in. Een competitie is altijd leuker wanneer de tegenstanders sterker zijn.”

“Het betekent echter niet dat we morgenochtend al motoren aan Red Bull zullen geven. Ik heb er echter, zoals reeds gezegd, geen probleem mee om een ander team onze motoren te geven. We krijgen dan niet opeens schrik. Dat is niet de juiste ingesteldheid wat een competitie betreft, dat is niet waarvoor Ferrari staat. We vechten met iedereen,” besluit Arrivabene.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België