logo
 

Ferrari wil nieuwe V6-motor eind december officieel voorstellen

25 november 2013 — Renault en Mercedes lieten de F1-fans al een sneak-preview zien of horen van hun V6-krachtbron voor 2014, maar bij Ferrari was het tot op vandaag erg stil wat de nieuwe motor betreft. Daar zou echter verandering in moeten komen ...

image
Ferrari laat immers weten dat het van plan is om haar V6-motor uiterlijk tegen eind december aan het grote publiek voor te stellen. Vervolgens zou de krachtbron van Ferrari meteen tijdens de eerste wintertest in Jerez ingezet moeten worden.

“Eind december willen we de nieuwe motor voorstellen,” aldus Stefano Domenicali, de teambaas van Ferrari. “In Jerez zal onze krachtbron voor het eerst ingezet worden. Het belooft erg interessant te worden.”

De Formule 1 staat voor grote veranderingen in 2014. De belangrijkskte verandering is de overschakeling van 2.4 liter V8-motoren naar 1.6 liter V6-motoren met turbo. Ondanks het kleinere formaat van de motor zou het aantal pk’s dankzij ondermeer de turbo toch ongeveer gelijkwaardig moeten blijven. Het geluid van de F1-motoren die in 2014 gebruikt worden zal uiteraard anders zijn dan die van dit seizoen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België