Ferrari wil nog steeds Adrian Newey

17 januari 2012 — Ferrari heeft laten weten dat het nog steeds graag op de diensten van Adrian Newey zou willen rekenen indien er zich een opportuniteit zou voordoen.

image

Adrian Newey is de maatstaf in de Formule 1. Niemand in de Formule 1 kan zo goed wagens ontwerpen en rekening houden met de reglementen als hij. Het is dan ook een publiek geheim dat alle teams uit de Formule 1 staan te springen om zijn diensten.

Newey zelf is echter perfect gelukkig bij Red Bull. Hijzelf en het team oogsten nu het succes van jarenlang hard werk. Maar ook dat zal misschien ooit vervelen. Op zo’n moment hebben de andere teams misschien een kans om Newey de overstap te doen maken. Newey is uiteraard erg gedreven en een man als hij zoekt steeds nieuwe uitdagingen. Dat zie je ook bij het ontwerpen van zijn wagens.

Stefano Domenicali liet alvast weten dat Newey meer dan welkom is bij Ferrari. Als de kans zich voordoet dan wil Ferrari hem maar al te graag een contract aanbieden.

“Ik denk dat Adrian de voorbije jaren op een fantastische manier heeft laten zien waartoe hij met zijn capaciteiten in staat is,” zei Domenicali tegenover Sky Sports. Domeniclai verwijst hiermee duidelijk naar de immense bijdrage die Newey heeft weten te leveren aan het succes van Red Bull. “We zullen echter zien wat hij in de toekomst wil doen.”

De kans dat Adrian Newey naar Ferrari komt hangt niet alleen van Newey zelf af. Ook zijn vrouw speelt blijkbaar een belangrijke rol, dat laat Luca di Montezemolo alvast verstaan.

“Ik heb vertrouwen in onze eigen technische staf,” zei Luca di Montezemolo tegenover La Gazzetta dello Sport. “Bovendien had ik een gesprek met Newey in 1997 en dat was niet echt positief. Zijn vrouw had een vreemde visie over Italië, ze dacht dat het een soort ontwikkelingsland was. Maar indien hij opnieuw vrij zou zijn en de echtgenote zou van mening veranderd zijn over ons land, waarom zou het dan niet kunnen?” besluit di Montezemolo.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België