Ferrari wil opnieuw in beroep gaan tegen bestraffing Sebastian Vettel

13 november 2016 — Ferrari is van plan om opnieuw in beroep te gaan tegen de beslissing van de stewards om de bestraffing van Sebastian Vettel in Mexico niet te herbekijken.


Ferrari had anderhalve week na de GP van Mexico bij de stewards een verzoek ingediend om de bestraffing van Sebastian Vettel na afloop van de GP van Mexico te herbekijken. De FIA legde dat verzoek echter naast zich neer en de zaak leek daarmee definitief afgehandeld.

De Italiaanse renstal heeft haar intentie om tegen die beslissing in beroep te gaan echter kenbaar gemaakt. Daardoor kan de zaak voorkomen bij het ‘hof van beroep’ van de FIA. Volgens Sebastian Vettel is wat Ferrari doet de enige juiste beslissing.

“Uiteraard steun ik die beslissing,” zei Vettel in Brazilië. “We zijn niet tevreden met de beslissing die genomen werd en wij hebben daar een andere mening over. Momenteel focussen we ons echter volledig op de race. We hebben niet het gevoel dat de bestraffing rechtvaardig is.”

Daniel Ricciardo, waartegen Vettel zijn manoeuvre onder het remmen deed, houdt er een andere mening op na.

“Volgens mij zou zoiets op zondag afgehandeld moeten zijn, wat de beslissing ook is,” zei de Australiër in een reactie. “Eerst dacht ik dat ze de zaak opnieuw wensten te openen door een manoeuvre van ons. Ik heb echter gehoord dat het is omdat ze vinden dat Max hem doelbewust richting mij probeerde te brengen. Ik weet het niet. Ik zou gewoon gezegd hebben dat het is afgehandeld.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België